Index Vakbarát Hírportál

Több vármegyére is lecsap a köd, kiadták a figyelmeztetést

2024. január 31., szerda 06:08

Borús idővel indul a szerda reggel, a felhős, ködös időjárás helyenként tartósan megmarad. Szeles, csapadékos időre azonban nincs kilátás. A nappali legmagasabb hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos területeken ennél hidegebb lehet.

Szerda reggelre többfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, helyenként tartósabban is nyirkos maradhat az idő. Napközben felhők érkeznek nyugat-északnyugat felől, sokfelé változóan napos-felhős idő lesz a jellemző, de számottevő csapadék továbbra sem várható. 

Az Időkép szerint a ködös tájakon helyenként előfordulhat szitálás, ónos szitálás. A meteorológusok közölték, hajnalra mínusz 9 és mínusz 2 fok közé hűl le a levegő.

napközben 4 és 9 celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósan ködös tájakon csak 0 és 3 fokra lehet számítani.

A HungaroMet elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt.

A figyelmeztetésben érintett

Az érintett térségekben tartós, minimum 6 órán át tartó sűrű köd várható. A szakemberek szerint a látástávolság pár száz méter lesz.

Az idő nem kedvez a fejfájósoknak

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szerdán fronthatás nem várható, de migrén, fejfájás továbbra is jelentkezhet.

Nagy lesz a napi hőingás, ami vérnyomás- és keringési problémák, illetve rosszullét kialakulásához vezethet. A reggeli fagyos, ködös időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák, melyek a tartósan ködös területeken akár egész nap fennállhatnak.

A szakértők szerint légzőszervi és a gyulladásos jellegű panaszok is előfordulhatnak.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok