Index Vakbarát Hírportál

Összeverte egymást négy férfi egy putyinos póló miatt

2024. február 1., csütörtök 14:37

2022 májusában a mogyoródi HÉV-állomás közelében összeverekedett három férfi, mert az egyikük egy Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló pólót viselt.

Vádat emelhetnek két magyar és két külföldi férfival szemben, akik 2022 májusában összeverekedtek a mogyoródi HÉV-állomás közelében – írja a rendőrség.

A 24.hu értesülése szerint a vita az egyikük által viselt, Vlagyimir Putyint ábrázoló póló ellen emelt kifogással kezdődött. A szóváltás dulakodásba, bántalmazásba fordult, ketten voltak egy ellen, az 58 éves férfi komoly sérülések nélkül megúszta a támadást, ám néhány órával később már súlyos állapotban kellett kórházba vinni.

A helyszín ugyanaz volt, csak az időpont tért el a két ellenérdekű fél következő összecsapását illetően. Az 58 éves férfi fiaival érkezett az állomás közelébe, ahol korábbi támadóival találkoztak.

A szócsata újból fizikai erőszakkal párosult, a résztvevők ütötték-verték, akit értek. Testszerte ökölcsapások, rúgások záporoztak, baseballütő suhant.

a 44 és a 38 éves külföldit az sem érdekelte, hogy ellenfeleik magzatpózban a földön kuporogva, vagy éppen feltartott karjukkal védekezve próbálták túlélni a támadást.

Végül a riasztott rendőri egységek vetettek véget a verekedésnek.

Az 58 éves apának eltört a bordája, a szemüregcsontja, az orrcsontja, és légmelle keletkezett, mindkét fia, valamint az egyik külföldi zúzódásokat és 8 napon belüli sérüléseket szerzett, a másik külföldi résztvevőnek eltört a karja.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette – az időközben elkészült orvos szakértői vélemény alapján – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével egészült ki. Előbbivel az 58 éves apát és egyik fiát, utóbbival a 44 és a 38 éves külföldi férfiakat gyanúsították meg. Kihallgatásukon tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Rovatok