Index Vakbarát Hírportál

Juhász Pétert támogatja a Momentum az V. kerületben

2024. február 1., csütörtök 14:10

A Momentum visszalépteti a korábbi jelöltjét a Belvárosban, Donáth Anna és a korábbi jelölt, Kerpel-Fronius Gábor támogatásukról biztosították Juhász Pétert közös sajtótájékoztatójukon.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, a párt eddigi V. kerületi polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón jelentette be, Juhász Pétert támogatják a Belváros ellenzéki polgármesterjelöltjeként – írta sajtóközleményében a Momentum, valamint Donáth Anna a Facebookon.

Juhász Péter, aki nagyszerű munkát végzett az ötödik kerületben a rogáni maffiához kapcsolódó korrupciós ügyek felderítésében. Nagy helyismerete, emberi tisztessége vitán felül áll, annak ellenére, hogy a kormányzati propaganda brutális és aljas hazugságok sorát terjesztette róla

– mondta Donáth Anna a Momentum sajtóközleménye szerint.

Juhász Pétert helyben jól ismertnek és emberileg feddhetetlennek tartja, olyan „harcosnak”, akivel képesek lehetnek „megtisztítani a korrupcióba belefulladó Belvárost”.

Ezért született meg az a pártdöntés, hogy Kerpel-Fronius Gábor Juhász Pétert támogatja, ha kell, akkor az előválasztás során is a „Rogán helytartójával” vívott polgármesteri kampányban.

A Momentum vezetője szerint Juhász támogatása szimbolikus is: a párt hiteles, független szereplőkben gondolkodik, velük keresi a kapcsolatot, akiket a közös elvek és közös program köt össze a pártérdek helyett.

Juhász Péter régóta és sikeresen dolgozik a kerületben élők érdekében, továbbá értékrendileg is közel áll a Momentumhoz. Évek óta elkötelezetten harcol a korrupció visszaszorítása érdekében. Egyetértünk azokban a legfontosabb kérdésekben, amelyek a legtöbb embert a világon és itt az V. kerületben élőket is érintik

– mondta Kerpel-Fronius Gábor, akinek a tisztességéhez szintén nem férhet kétség Donáth szerint, ugyanis ezt az is megmutatja, hogy „kész hátralépni, és ambícióit háttérbe helyezve a közös ellenzéki sikerért dolgozni”.

Rovatok