Index Vakbarát Hírportál

Tordai Bence váratlanul távozik a Párbeszéd éléről

2024. február 1., csütörtök 14:25 | aznap frissítve

Tordai Bence visszatér a Párbeszéd – Zöldek frakciójának élére, így távozik a párt társelnöki pozíciójából, az utódja Barabás Richárd lehet.

„A Párbeszéd – Zöldek vezető testületei – összhangban a kongresszus stratégiai döntéseivel – január végével lezárták a június 9-i önkormányzati és EP-választásra vonatkozó operatív munkafolyamatok újragondolását, és kialakították a hatékony működés szervezeti és személyi kereteit” – jelentette be közleményében a Párbeszéd.

A döntés több személyi következménnyel is járt:

Bár a közleményben nem szerepel, a parlament honlapján január 29-i dátumtól frakcióvezető-helyettesként van feltüntetve Mellár Tamás. Információink szerint lemondott az elnökségi tagságról V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester, valamint Temesvári Szilvia VI. kerületi önkormányzati képviselő is, ezzel kapcsolatban megkerestük a pártot, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés - A Párbeszédtől az alábbi választ kaptuk: „A Párbeszéd-Zöldek megerősíti, hogy lemondott elnökségi tagságáról Váradiné Naszályi Márta, valamint Temesvári Szilvia. Az elnökségi tagok utódairól a jövőbeli jelentkezők alapján kongresszuson fog döntés születni”.

Barabás Richárd úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy „A hírek igazak! Engem kért fel a Párbeszéd – Zöldek elnöksége a pártunk társelnöki tisztségének betöltésére. Amennyiben február 14-én elnyerem a kongresszus bizalmát, akkor egy sokkal dinamikusabb és meglepőbb szakasz kezdődik a Párbeszéd – Zöldek történetében”.

Rovatok