Index Vakbarát Hírportál

Kirepült az autóból egy kilencéves kislány Debrecenben

2024. február 2., péntek 18:10

Súlyos közlekedési baleset történt február 1-jén Debrecenben, amely során egy kilencéves kislány bekötött biztonsági öv hiányában kirepült az autóból. A rendőrség ismét felhívta a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára.

Nem volt bekötve, kirepült az autóból egy kilencéves kislány egy tegnapi debreceni balesetben – írja a police.hu.

Súlyos közlekedési baleset történt 2024. február 1-jén reggel Debrecenben, amely során két személyautó összeütközött, és többen megsérültek. A helyszínre elsőként egy körzeti megbízott páros érkezett, akik a sérültek segítségére siettek. Lévai Erika r. törzsőrmester azonnal elsősegélyben részesítette a földön fekvő, láthatóan súlyosan megsérült kislányt. A rendőrnőtől az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai vették át a sérültet, majd kórházba szállították

– olvasható a rendőrség oldalán.

A közleményben a rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a biztonsági öv használata nemcsak kötelező, de életet is menthet. Az öv passzív biztonsági eszköznek minősül, és a sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, a túlélési esélyeket jelentősen javítja. Hozzátették:

A HELYSZÍNELÉS ÉS A BESZERZETT INFORMÁCIÓK ALAPJÁN KIJELENTHETŐ, HOGY A KISLÁNY NEM VOLT BEKÖTVE, ÉS AZ ÜTKÖZÉS EREJÉTŐL REPÜLT KI AZ AUTÓBÓL.

Legutóbb egy várpalotai eset miatt emeltek vádat, amelyben egy nő vesztette életét, szintén bekötetlen biztonsági öv miatt, miközben az utastársai, akik be voltak kötve, elmenekültek a helyszínről.

Rovatok