Index Vakbarát Hírportál

Viharos széllel érkezik a szombati felmelegedés

2024. február 3., szombat 06:13

Szombaton változóan felhős idő várható, legfőképp az Észak-Alföld területein süthet ki a nap. Sokfelé erős, viharos széllökésekre lehet számítani. Csapadék kialakulására kevés esély van. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Szombaton fokozatos csökken a felhőtakaró, így általában változóan felhős időre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Az Észak-Alföld területein derült időre, míg északnyugaton, a keleti országrészben és a Dunakanyar térségében erősen felhős maradhat az ég.

Délutántól ismét megnövekszik a felhőzet, de csapadék kialakulására kevés esély van. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, viharos lökések.

A NAPPALI CSÚCSHŐMÉRSÉKLET 9 ÉS 15 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

Az északkeleti határszélen ennél hidegebb is lehet – írta előrejelzésében a HungaroMet.

Fejfájás alakulhat ki a frontérzékenyeknél

A kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség nem várható, de a dunántúli és főváros környéki magasabban fekvő tájakon előfordulhatnak viharos, akár 70 kilométer per órás széllökések is.

Szombaton melegfronti hatásra kell számítani, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén továbbra is előfordulhat, emellett dekoncentráltabbak lehetünk. A gyulladásos jellegű panaszok, keringési problémák és szívpanaszok is felerősödhetnek – közölték az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok