Index Vakbarát Hírportál

Ránk rúgja az ajtót a tavasz a jövő héten

2024. február 4., vasárnap 15:20

A jövő héten nagyrészt kora tavaszias időjárás uralkodik majd, több olyan nap is lesz, amikor a nappali hőmérséklet elérheti akár a 18 fokot is. Velünk marad a szeles időjárás egy nyugatias áramlásnak köszönhetően. Számottevő csapadék nem várható a héten, inkább a hétvégétől érkeznek majd ismét nedvesebb léghullámok – írja a Hungaromet.

Hétfőn délnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre többfelé a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Reggel, délelőtt még előfordulhat helyenként kisebb eső, zápor – egyre inkább északkeleten –, később már sehol sem valószínű érdemi csapadék.

Az ország délnyugati harmadát leszámítva sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati, nyugati szél, a légmozgás csupán késő délutántól, estétől kezd veszíteni erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között várható.

Kedden általában fátyolfelhős, napos, száraz idő várható. A nyugati, délnyugati szél elsősorban északkeleten sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és 7, a maximum 12, 17 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, zöme fátyolfelhőzet lesz, általában több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Éjjel, reggel a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. A délnyugati szél sok helyütt megerősödik. A hajnali mínusz 1, valamint 7 fokról 10 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire felhős idő várható, de északon, északkeleten lehetnek erősebben felhős tájak is, ott néhol előfordulhat kisebb eső. Éjjel, reggel a szélvédett vidékeken ködfoltok képződhetnek. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában mínusz 1 és 6, kora délután 8, 17 fokot mérhetnek, északkeleten számíthatunk a hűvösebb, délen az enyhébb időre.

Hétvégére csapadék is jöhet

Pénteken változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél megerősödik, főleg a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 1 és 8, kora délután 11 és 18 fok között alakul.

Szombaton elszórtan borongós, felhős lesz a nappal, több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet erős, főként az északnyugati országrészben viharos lökések kísérik. A hajnali 3, 11 fokról 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok