Index Vakbarát Hírportál

Kövér László: Emberfeletti erejű abnormalitás és gonoszság jellemzi a napjainkat

2024. február 4., vasárnap 09:09

Az Országgyűlés elnöke a X. Székely bálon elmondott beszédében a ma uralkodó abnormalitásról és gonoszságról beszélt, szerinte azonban a jó emberek emberfeletti teljesítményekre képesek még a nehéz időkben is.

„Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él, és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a X. Székely Bálon szombat este Budapesten az MTI szerint.

Az Országgyűlés elnöke köszöntőjében egy kalotaszegi népdal sorait idézte: „borul az ég mindenfelől, nem derül”, szerinte ugyanis a tavalyi találkozás óta nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb a világ.

Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk

– írta le a jelenlegi helyzetet a házelnök.

Kövér László elmondta: amit tapasztalunk, abban nem csupán az örök metafizikai, jó és rossz közötti küzdelem van jelen, hanem

napjainkat már-már emberfeletti erővel támadó „abnormalitás, gonoszság, rombolás és hamisság” jellemzi, amit nagyon is „e világi emberek e világi érdekei” táplálnak.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a jóra törekvő emberek nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni.

Kövér László beszédében egy székelyföldi történetet idézett fel, egy, a helyszínen is jelen lévő főszereplővel, aki túlélt egy rendkívül súlyos balesetet, és felépült. Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát, és hozzá vezető keresztutat építettek az Egyes-kő lábánál gyógyulása után, amit a házelnök a hallgatóság figyelmébe ajánlott imahelyszínül.

A rendezvénnyel hagyományt kívántak teremteni, és az összetartozás érzését szerették volna megerősíteni – mondta Szász Jenő, a X. Székely Bált szervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke köszöntőjében, beszéde után Kövér Lászlóval tiszteletbeli székely címeket adott át. A jótékonysági bál bevételét a kárpátaljai magyarság megsegítésére fordítják.

(Borítókép: Kövér László az Országgyűlés elnöke beszédet mond a X. Budapesti Székely Bál megnyitóján a Pesti Vigadóban 2024. február 3-án. Fotó: Kovács Attila / MTI)

Rovatok