Index Vakbarát Hírportál

Kétszer is hazaküldték az orvosok a 13 éves nagyecsedi lányt, végül meghalt

2024. február 5., hétfő 20:48

Influenzaszerű vírusfertőzéssel diagnosztizálta a háziorvos a 13 éves nagyecsedi lányt, de amikor 39 fokos lázzal vért hányt, akkor már tudták, hogy ennél nagyobb a baj. A gyereket szülei kétszer is elvitték orvoshoz, mindkétszer hazaküldték lábadozni. A szülők feljelentést tesznek.

Egy 13 éves nagyecsedi lány halt meg tüdőgyulladásban a mátészalkai kórházban, miután kétszer is hazaküldték az orvosok. Harmadszorra pedig már olyan későn kezdték el a kezelését, hogy nem lehetett rajta segíteni. Másnap reggelre meghalt – írta meg az RTL.

Először a háziorvos állapított meg a lánynál influenzaszerű vírust, amivel hétfőn reggel hazaküldték feküdni. Estére 39 fokos láza lett, így a szülők másnap reggel felhívták az orvost, aki 

azt mondta, ha csak lázasodik, még másnap reggel vigyem fel a háziorvoshoz, de már a másnap reggelt nem érte meg

– nyilatkozta a gyászoló anya. Az édesapa kedd reggel torokfájással bement a háziorvoshoz, ahol elmondta, hogy a lánya egyre rosszabbul van, és az állapota egyáltalán nem javul.

Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus! Vetett egy keresztet, hogy egy nap alatt nem tudja meggyógyítani

– mondta az apa. Estére a lánynak már fájt a háta és a mellkasa, így a szülők bevitték a mátészalkai ügyeletre. Innen szintén hazaküldték őket, majd amikor két óra múlva a lány már vért hányt, újra bevitték, ekkor már egyből a gyermeksürgősségire.

A kórházban az orvosok nem hitték el, hogy két órával korábban hazaküldték őket. Azonnal mentőbe tették a lányt, és a nyíregyházi kórházba szállították. 

Ott intenzív osztályra vitték, majd altatásba helyezték, de már nem tudtak rajta segíteni, a kislány szerda reggelre meghalt.

„Számos vírusos megbetegedés bakteriális szövődményekkel, felülfertőződéssel végződhet, aminek a vége egy tüdőgyulladás, vagy még súlyosabb esetben vérmérgezés, ami a beteg állapotának súlyosbodásához, illetve halálához vezethet” – nyilatkozta az RTL-nek Késmárky András sürgősségi szakorvos. 

A gyermek háziorvosa nem kívánt nyilatkozni, az ügyeletet ellátó mentőszolgálat azt mondta, hogy „súlyos tünetet nem észleltek”. A szülők feljelentést tesznek, hogy megtudják, ki hibázott.

Frissítés:

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kedd délelőtt közölte, hogy hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el a mátészalkai halálesettel kapcsolatban, amelynek eredményéről további tájékoztatást ígértek.

Rovatok