Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is tavaszias idő várható, és a szél sem enyhül

2024. február 6., kedd 06:18

Kedden napos idő várható, csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék sem valószínű, viszont a szél nagy területen megerősödik, sőt néhol viharossá is fokozódik.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap kedden. Reggelre a kevésbé szeles délnyugati tájakon foltokban pára, köd képződhet. Csapadék sehol sem várható, viszont napközben többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a nyugati, délnyugati szél – írja a HungaroMet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +9 fok között várható,

a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 19 fok között alakul, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény nem valószínű, ezért nem adtak ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A szeles tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.

Szerdán a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután, este északnyugatra, északra vastagabb felhők érkezhetnek, és néhol kisebb eső is előfordulhat. Az ország nagy részén élénk, erős, helyenként viharos lesz a délnyugati szél. Reggelre a kevésbé szeles tájakon pára, köd képződhet. Napközben 11 és 16 fok közé melegszik a levegő – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok