Index Vakbarát Hírportál

Két és fél éves gyereket és nagymamáját ütötték el Kiskunhalason

2024. február 7., szerda 06:40

Az óvodából tartott haza a nagymama és unokája, amikor elütötték őket. A nagymama életveszélyes koponyasérüléssel, a kisgyerek agyrázkódással került kórházba.

Az RTL információi szerint a kocsi szabályosan haladt az úton, amikor elgázolta az úton átkelő nagymamát és a mellette játék kismotoron haladó két és fél éves kisunokáját tegnap délután Kiskunhalason, akik az óvodából tartottak hazafelé.

A csatorna úgy tudja, nem a zebrán próbáltak átmenni az úttesten. Mindketten métereket repültek az ütközés erejétől. Az ütközés következtében pókhálósra repedt a jármű szélvédője és behorpadt a kocsi orra.

A kocsi sofőrje azt mondta, hogy elvakította a nap, ezért nem látta az úttesten átkelő gyalogosokat.

A balesethez elsőként egy szolgálaton kívül lévő mentős érkezett, aki megkezdte az eszméletlen nagymama ellátását, aki – az információk szerint – életveszélyes koponyasérülést, míg unokája agyrázkódást szenvedett. Mindkettőjüket kórházba szállították.

Egy helyi lakos azt mondta az RTL kérdésére, hogy nem csodálkozik a baleseten, mert veszélyes az útszakasz. Régebben egyirányú volt a közlekedés, akkor még biztonságosnak volt mondható az útszakasz, ám amióta megváltoztatták a közlekedési rendet, szerinte több lett a baleset.

Rovatok