Index Vakbarát Hírportál

Ezernél is több harci kardot foglalt le a NAV

2024. február 7., szerda 18:05

Megbukott a vámellenőrzéskor az az importőr, aki 1200, közbiztonságra veszélyes kardot próbált az Európai Unióba csempészni – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei Kínából származó áruk tételes vizsgálatakor találtak 1200, egyenként csomagolt, 495 milliméter pengehosszúságú kardot az áruk közé rejtve.

Megállapították, hogy a kardok jogszabály alapján közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek, amelyek behozatalához engedély szükséges.

Az importőr a vámellenőrzéskor ilyen behozatali engedélyt nem tudott bemutatni – tették hozzá.

Az igazgatóság a kardokat lefoglalta, és büntetőeljárást kezdeményezett ismeretlen tettes ellen engedély nélküli kereskedelmi tevékenység bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – ismertették.

Ahogy az Index beszámolt róla, január végén a rendőrök egy hadseregnek elég fegyvert foglaltak le egy székesfehérvári férfinél. K. Miklóstól 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat), 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók), 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot (TNT, paxit, termit, lőpor), valamint 7391 lőszert találtak és foglaltak le az egyenruhások.

Rovatok