Index Vakbarát Hírportál

Debrecenből indít újabb közvetlen járatot a Wizz Air egy magyarok által kedvelt városba

2024. február 8., csütörtök 06:51

Hamarosan közvetlen járatot indít Debrecenből Isztambulba a Wizz Air. A légitársaság közölte, elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében.

Április 14-től Debrecenből is lehet Isztambulba repülni, a járat szerdán és vasárnap közlekedik – jelentette be a Wizz Air.

A légitársaság hangsúlyozta, Antalya mellett Isztambul a második török város, amely hamarosan Debrecenből is közvetlenül elérhetővé válik repülővel. Ezzel Magyarországról négy útvonalon közlekednek Wizz Air-járatok Törökországba – tették hozzá.

Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt években a rómaihoz hasonlóan az isztambuli járat is kimagasló eredményeket ért el.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere a közleményben megerősítette, hogy a légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében, ezért bíznak abban, hogy az új útvonallal tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata.

A Wizz Air jelenleg 198 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját.

A múlt évben több mint 60,3 millió utast szállított, amely mintegy 32 százalékos növekedés 2022-höz képest. Magyarországon – a budapesti és debreceni bázist együttvéve – 5,2 millió utast repített a Wizz Air 2023-ban.

Rovatok