Index Vakbarát Hírportál

Több ember ellen elkövetett emberölés kísérletével vádolnak egy ukrán testvérpárt és társukat

2024. február 8., csütörtök 13:14

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Vármegyei Főügyészség azt az ukrán állampolgárságú testvérpárt és társukat, akik 2022 decemberében egy pápai munkásszállón rendeztek ámokfutást.

A testvérpár ittasan összeszólalkozott egy, a munkásszállón lakó férfival, akit megfenyegettek, hogy megölik – írta a főügyészség csütörtöki közleményében.

A három vádlott betörte a férfi szobájának ajtaját, rátámadtak a férfira, az ágyra lökve ütlegelni kezdték. Időközben több lakó is megjelent, akikre a vádlottak szintén rátámadtak, majd összetörték a szoba berendezését, a két testvér egy-egy asztallábat, társuk pedig egy fa asztalmerevítőt vett magához.

A vádlottak a munkásszállón további két férfit bántalmaztak olyan súlyosan, hogy a fejükre mért ütések a védekezésük és a kívülállók közbeavatkozása nélkül a halálukat is okozhatták volna

 – írta a főügyészség.

A vádiratban az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható – áll a közleményben.

Rovatok