Index Vakbarát Hírportál

Kommandósok gyűrűjében zajlott a végjáték a Fenyő-ügy tárgyalásán

2024. február 8., csütörtök 20:05

Szinte napra pontosan 26 évvel az ismert médiavállalkozó halála után került pont a gyilkossági ügy végére a Markó utcai tárgyalóteremben, amely csütörtök reggel zsúfolásig megtelt az ítélethirdetésre. Itt mondta ki ugyanis a bíróság első fokon, hogy ki adhatott utasítást Fenyő János megölésére.

1998. február 11-én, valamivel este fél hat után a Margit körút és a Margit utca sarkán egy fekete Mercedes állt meg a piros lámpánál. Az autóban Fenyő János médiavállalkozó ült egyedül. A mögötte haladó autóból aztán hirtelen egy férfi pattant ki, kezében egy géppisztollyal. Húsznál is több lövést adott le vele Fenyőre az anyósülés felőli ablakon keresztül. A médiavállalkozónak esélye sem volt a menekülésre. A helyszínen azonnal meghalt.

Azt, hogy annak idején ki húzta meg a ravaszt, már évek óta tudni lehet. Jozef Roháč szlovák bérgyilkost ugyanis már 2017-ben életfogytiglanra ítélték a tettéért, de a vádhatóság ekkor még nem nevezte meg, ki lehetett a megbízó. Gyárfás Tamást és Portik Tamást csak 2018-ban gyanúsították meg az ügyben, majd 2019-ben emeltek vádat ellenük.

A per hat év után zárult le most az első fokú ítélettel, amely szerint a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke 7 év fegyházat kapott, míg az alvilág egykori erős embere életfogytiglant.

Az ítélethirdetésen stábunk is jelen volt:

(Borítókép: TEK készültség Gyárfás Tamás tárgyalásán 2024. február 8-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok