Index Vakbarát Hírportál

Szerdán is megdőlt a fővárosi melegrekord

2024. február 8., csütörtök 11:24

Újpesten 15,1 fokot mértek, ezzel megdőlt a budapesti melegrekord. Ezzel az értékkel egy 13 évvel ezelőtti rekord dőlt meg, akkor Pestszentlőrincen egytized fokkal mértek kevesebbet a mostaninál.

A hét harmadik napján, szerdán is megdőlt a fővárosi melegrekord – közölte a HungaroMet a honlapján.

Azt írták, hogy a napok óta tartó februári tavaszban újabb fővárosi rekord született: szerdán Újpesten 15,1 Celsius-fokot mértek. Ezen a napon 2011-ben Pestszentlőrincen 15 fok volt a maximum.

A mai nap hőmérséklete szintén rekordgyanús, ugyanis 18 Celsius-fok felé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Hajnalban 0 és 8 Celsius-fok volt,

DÉLUTÁNRA AZ ORSZÁG NAGY RÉSZÉN MÁR 12–18 FOKOT MÉRHETÜNK.

Késő estére várhatóan 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fejfájást okozhat a februári tavasz

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható fronthatás, azonban a szokatlanul enyhe időjárás melegfronti tüneteket okozhat: fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, ezeken túl felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

A meteorológusok úgy látják, a hetet felhős, borongós idővel zárjuk, pénteken több helyen fordulhat elő kisebb eső. Az előrejelzések szerint azonban a hőmérséklet továbbra sem csökken, pénteken 9 és 17 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok