Index Vakbarát Hírportál

Neonácik Dunába lövéssel fenyegették a főváros egyik kerületi alpolgármesterét

2024. február 10., szombat 14:57

Neonácik életveszélyesen megfenyegették Fonti Krisztinát, a XII. kerület alpolgármesterét. A kerületi önkormányzat büntetőfeljelentést tett a fenyegetések miatt.

Fonti Krisztina csütörtökön a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, melyben arról írt, hogy az I. és a II. kerülettel közösen minden évben ezekben a napokban emlékeznek meg Budapest ostromának áldozatairól. Ugyanakkor ilyenkor különböző szervezetek is megemlékeznek a magyar és a német csapatok második világháborús kitörési kísérletéről, és náci szimpatizánsok is masíroznak a budai kerületeken, ez pedig félelmet és felháborodást kelt az ott élőkben. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy ezek a személyek hívatlanul csapódnak a rendezvényekhez:

Ezeken a civil rendezvényeken, vélhetően a szervezők szándékával ellentétben, sajnos olyan személyek is megjelentek az elmúlt években, akik tiltott önkényuralmi jelképeket viseltek.

Mint írta, „háborús, veszélyes időket élünk, Európa-szerte egyre több a szélsőséges megmozdulás, a polgárokat félelemben tartó akció”.

Ezért ma levélben fordultam Budapest rendőrkapitányához, akit arra kértem, ne engedélyezze a tiltott önkényuralmi jelképekkel történő vonulást, biztosítsa a hegyvidéki, budai polgárok nyugalmát! Budapest maradjon békés és biztonságos – tegyünk meg mindent ennek érdekében! Lépjünk fel a tiltott önkényuralmi jelképek használata ellen!

 – olvasható a bejegyzésében.

Posztja után azonban nem sokkal életveszélyes fenyegetéseket kapott a kommentelőktől – írja a Metropol.

Dunába lövéssel, veréssel, kivégzéssel és felakasztással is fenyegették többen.

A XII. kerületi önkormányzat büntetőfeljelentést tesz az életveszélyes fenyegetések miatt.

Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy a bejegyzésemre fenyegető, gyalázkodó, antiszemita megjegyzéseket kapok. (...) Az életveszélyes fenyegetés, a Dunába lövéssel fenyegetőzés sem játék, de nem ijesztenek meg. Nekem fontos a Hegyvidék és az itt élők nyugalma, a jövőben is igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy a Hegyvidék nyugalmát se verbális, se fizikai erőszak ne zavarhassa meg

 – jegyezte meg Fonti Krisztina.

Rovatok