Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin gépe megérkezett a Budapest Airportra

2024. február 10., szombat 12:26

Szombaton reggel fél nyolckor felszállt Dohából, és elindult Magyarország felé a Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe, mellyel korábban Novák Katalin köztársasági elnök Katarba utazhatott. A gép nem sokkal 13 óra előtt érkezett meg Budapestre.

Az ADS-B Exchange adatai szerint magyar idő szerint szombat reggel fél nyolckor felszállt Katar fővárosából a honvédség gépe, mellyel Novák Katalin csütörtökön az országba utazhatott – vette észre a 444.

Frissítés: A gép nem sokkal 13 óra előtt érkezett meg Budapestre.

A Flightaware-en megtekinthető a gép útja.

Hivatalos programja szerint a köztársasági elnök csütörtökön délután utazott a katari fővárosba, a programnak vasárnapig kellene tartania. A köztársasági elnök utazására nagyjából akkor került sor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be a nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügy után. A Sándor-palota akkor az Indexnek egy rövid közleményben reagált a fejleményre:

A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt.

Az Index folyamatosan nyomon követi az ügy fejleményeit. Pénteken előbb a Belügyminisztérium, majd a Sándor-palota előtt felállított színpadon követelték civil szervezetek képviselői és ellenzéki politikusok Novák Katalin távozását, amiről az Index csapata  videót is készített. A demonstrációt azonban élőben is követtük, amit ide kattintva tud elolvasni.

Rovatok