Index Vakbarát Hírportál

Hétfő reggeltől lezárnak egy sávot az Árpád hídon

2024. február 11., vasárnap 09:40

Felújítás miatt hétfő reggel 9 órától előreláthatólag 40 napra lezárnak egy sávot a Pest felé vezető oldalon, amely este 10 és reggel 5 óra között kétsávos lezárássá bővül. A munkálatok idejére óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben az említett szakaszon.

Felújítás miatt hétfő reggel 9 órakor egy sávot lezárnak az Árpád híd Pest felé vezető oldalán, a margitszigeti lehajtó utáni szakaszon, a munkálatok várhatóan negyven napon át tartanak – közölte a Budapest Közút Zrt. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a forgalomkorlátozást a dilatációcserével kapcsolatos munkálatok miatt vezetik be a hídon.

A dilatáció jelentése

Maga a dilatáció szó azt jelenti, hogy egy test térfogata a hőmérséklet ingadozásának köszönhetően megváltozik, nő. Ezt az építőiparban sokszor összemossák a dilatációs hézaggal, amit az említett tágulás miatt kell kialakítani a beton szerkezetekben és a burkolatokban. Tehát, amikor egy építkezés vagy felújítás alatt felmerül a dilatáció kialakítása, azzal valójában a dilatációs hézagok beépítésére gondolnak, mivel a „dilatáció” önmagában térfogatváltozást, folyamatot takar. (Forrás: mesterekfutara.hu)

Azt is közölték, hogy a közúti forgalom napközben két sávon haladhat, óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás mellett. Este 10 és reggel 5 óra között viszont a híd Pest felé vezető oldalán további egy sávot lezárnak a margitszigeti lehajtó után.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai a korlátozás idején is a megszokott rend szerint közlekednek

– áll a közleményben.

Emlékeztettek arra, hogy a Budapest Közút megbízásából több helyszínen zajlottak dilatációjavítások és hídszigetelési munkálatok tavaly ősszel a fővárosban, például az Erzsébet híd pesti és budai hídfőjénél, valamint a Kacsóh Pongrác úti és a Hungária körúti felüljárón is.

Rovatok