Index Vakbarát Hírportál

Elkerülhető lett volna Novák Katalin bukása?

2024. február 11., vasárnap 17:50

Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Intézet vezetőjével és Nagy Attila Tibor politikai elemzővel értékeltük a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondása után kialakult helyzetet az Index Kibeszélő című műsorának rendkívüli adásában.

Megtörtént, amit az ellenzék már napok óta követelt: szombaton délután előbb Novák Katalin mondott le hivataláról, majd Varga Judit volt igazságügyi miniszter jelentette be, hogy visszavonul a közélettől. A két politikust azután szólították fel lemondásra, hogy kiderült, a köztársasági elnök tavaly elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét, aki bűnsegédként vett részt pedofil bűncselekményekben, a volt igazságügyi miniszter pedig a kormány részéről ellenjegyezte azt. 

Az ügy tanulságairól és lehetséges politikai következményeiről Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Intézet vezetőjével és Nagy Attila Tibor politikai elemzővel beszélgettünk az Index Kibeszélő című műsorának rendkívüli adásában.

Az adásban szóba került többek között az, hogy

A beszélgetés itt tekinthető meg:

Ha tetszett az adásunk, és még nem tették volna meg, akkor mindenképpen iratkozzanak fel az Index YouTube-csatornájára, hogy ne maradjanak le a további műsorainkról. Ha pedig inkább podcastként hallgatnák meg a Kibeszélő legújabb részét, ide kattintsanak:

(Borítókép:  Mráz Ágoston Sámuel és Nagy Attila Tibor a Kibeszélőben 2024. február 11-én. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)

Rovatok