Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály fontos tudnivalókat árult el a hamarosan érkező 13. havi nyugdíjról

2024. február 11., vasárnap 16:48

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalán közzétett videójában Varga Mihály pénzügyminiszter felsorolta, milyen támogatásokat adott a nyugdíjasoknak a magyar kormány.

„A baloldal elvette, mi visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat” – hangoztatta Varga Mihály Nyitrai Zsolt videójában.

A pénzügyminiszter emlékeztetett, hogy

hétfőtől 2 és fél millió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt.

Elmondása szerint így a nyugdíjasok átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak ebben a hónapban. Az Indexen is írtunk róla, hogy a dupla nyugdíjellátással járó, nagy összegű készpénzkifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban, február 12-én kezdi meg a posta a kézbesítést.

Varga Mihály kiemelte, hogy a költségvetés „a jelenlegi nehéz és veszélyes időkben” is biztosítja a 13. havi nyugdíj kifizetéséhez szükséges alapot – ami több mint 1000 milliárd forintot jelent. Felidézte, hogy a tavalyi 18,5 százalékos emelést januárban egy 6 százalékos emelés is követte, és összességében több mint a duplájára nőttek a nyugdíjak 2010 óta, vásárlóerejük pedig 20 százalékkal nőtt.

Nyitrai Zsolt főtanácsadó a videóban elmondta, hogy „a nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország”, ezért a kormány mindig kiáll az érdekeikért, és megvédi a juttatásaikat. A 13. havi nyugdíj visszaállítása mellett Nyitrai azt is megemlítette, hogy eddig öt alkalommal fizetett az állam nyugdíjprémiumot, „amelyre 2010 előtt sosem volt példa”.

Rovatok