Index Vakbarát Hírportál

Eszméletvesztésig ütötte élettársát egy férfi Szabolcsban

2024. február 12., hétfő 14:37

A Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte egy férfi letartóztatását, aki évekig rendszeresen bántalmazta, és székhez kötözve ütlegelte élettársát az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.

A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője, Bartha Andrea hétfőn az MTI-vel közölte, hogy a gyanú szerint a büntetett előéletű férfi együttélésük kezdetétől, 2013-tól féltékenységből rendszeresen bántalmazta a párját.

A nőt többször székhez kikötözve, puszta kézzel és eszközökkel ütlegelte; néhány éve a temetőben, a sértett édesanyjának sírjánál ollóval és borotvával kopaszra vágta haját azért, hogy ne legyen vonzó más férfiaknak.

Előfordult olyan is, hogy a közös ingatlanból éjszaka, hideg időben kitette őt, így az asszony kénytelen volt a szabadban tölteni az éjszakát – ismertette a szóvivő. Bartha Andrea elmondta, 2024. január 26-án a férfi ismét egy székhez kötözte a nőt, ököllel támadt rá és egy fadarabbal ütlegelte a combját és a hátát, úgy, hogy eszméletét vesztette.

A férfi fellebbezést jelentett be

Támadója csak másnap oldozta el és kiengedte a mosdóba, az asszony csak így tudott elmenekülni a lakásból. A végzés ellen a testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsított férfi és ügyvédje fellebbezést jelentettek be.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok