Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Novák és Varga lemondása nem lezárta az ügyet, hanem felnyitotta

2024. február 12., hétfő 08:02

Vasárnapi posztja után ismét jelentkezett Gyurcsány Ferenc a kegyelmi botránnyal és Novák Katalin lemondásával kapcsolatban. Véleménye szerint nem Novák Katalin döntése volt a kegyelmi dokumentum aláírása.

Vasárnapi posztjában közvetlen elnökválasztást követelt Gyurcsány Ferenc, mondva: „Döntsön a nép!” 

A DK elnöke hosszú Facebook-bejegyzése első pontjában azt írta, bár Novák Katalin és Varga Judit lemondott, „nem azért, mert egy hét alatt megvilágosodtak, hanem mert Orbán elküldte őket”. Gyurcsány Ferenc a második pontjában hozzátette, Orbán Viktornak hat nap kellett, hogy megértse, „ez az ügy veszélyezteti a hatalmát”; „az elnök és a miniszter elfogadhatatlan döntése miatt ugyanis régóta először saját támogatóinak egy része is szembefordult a kormányával, rendszerével”.

Kiemelte,

Érdemes küzdeni most azért, hogy a nép válassza a köztársasági elnököt. Küzdeni hangunk felemelésével, petícióval, tüntetéssel.

„Nováké volt a kéz, de kié volt az akarat?”

Hétfő reggel ismét posztolt Facebook-oldalán a DK elnöke, amelyben kérdéseit sorolta fel a pedofilüggyel kapcsolatban. 

Furcsállta, hogy Novák Katalinnak „megérte feláldozni” köztársasági elnöki pozícióját egy ilyen ügy miatt, és kíváncsiságát fejezte ki, „mi tehette olyan fontossá” a kegyelemben részesített férfit. Véleménye szerint az lehet a háttérben, hogy Novák Katalint biztosították afelől, hogy döntésének nem lesz komoly következménye, azonban ez a garancia nemcsak irányába, hanem Varga Judit felé is meghiúsult. 

Aki garanciát adott az elnöknek és a miniszternek, az végül nem tudta, vagy nem akarta megvédeni őket? Miért nem? Novák és Varga lemondása nem lezárta az ügyet, hanem felnyitotta

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Rovatok