Index Vakbarát Hírportál

Börtönbüntetésre ítélték Orosz Bernadett bántalmazóját

2024. február 12., hétfő 16:14

Hétfőn hirdettek ítéletet Orosz Bernadett bántalmazásai ügyében. A bántalmazott nő párja, K. István (nem jogerősen) 1 év 10 hónap letöltendő börtönt kapott.

A hatgyerekes édesanyát volt barátja, egy nyugalmazott katonai alezredes verte össze a bujáki honvédüdülőben 2019-ben. Az ügy nagy port kavart 2019-ben, a férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak eljárást. Az eljárás már régóta zajlott a bíróságon, legutóbb tavaly ősszel írtunk arról, hogy zajlanak a tárgyalások.

A Balassagyarmati Törvényszék honlapján még pénteken jelezték, hogy a perben február 12-én, reggel 9-kor várható ítélethirdetés. Azóta meg is született az ítélet: 

K. Istvánt 1 év és 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyészség egyébként korábban, az előkészítő ülésen azt kérte, hogy a férfit ítéljék három és fél év börtönre, ha elismeri tettét, de ez nem történt meg – írta a Blikk. Arról még nem tudni, hogy az ítélet ellen bármelyik fél fellebbezik-e.

Az ügy részletei

A vádlottat több egymást követő bántalmazás miatt ítélték el. A Balassagyarmati Törvényszék honlapján olvasható vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2019. november 9-én a bujáki honvédüdülőben a vádlott katonai főiskolai osztálytalálkozóján vett részt. A vádlott az általa 14 órától kezdődően elfogyasztott szeszes italoktól ittas állapotba került. 

A vacsorát követően, az esti órákban a sértett felment a szobájukba. A vádlott 20 óra 25 perc körüli időben a sértett után ment, és azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy egy másik férfival beszélt telefonon.

Erre a sértett megmutatta neki a telefonját, mire a vádlott ököllel nagy erővel homlokon ütötte őt.

Emiatt a sértett kiment a szobából, és a recepción egy másik szobát kért magának, ám kérését szabad hely hiányában nem tudták teljesíteni.

A sértett rövid idő elteltével visszament a szobájukba, melynek ajtaját belülről kulccsal bezárta, és lefeküdt, azonban a vádlott is visszament a szobához. Mivel a zárt ajtón nem tudott bemenni, ezért az ajtót betörte, és bement a szobába. Az ágyon fekvő sértett fölé állt, és ököllel többször arcon ütötte őt. Eközben azt hangoztatta, hogy a sértett megszégyenítette őt az osztálytársai előtt.

Ezt követően a vádlott ismét többször fejen ütötte a sértettet. Ezután két kézzel megfogta a sértett haját, és odébb dobta őt az ágyon, majd belelökte az ablakhoz közelebb levő fotelbe, és kétszer ököllel arcon ütötte. Ezután a vádlott a sértett fejét a hajánál fogva nekiütötte a dohányzóasztal lapjának, valamint fojtogatta is a sértettet. Amikor elengedte a sértettet, a bántalmazott nő kiment a szobából, segítségért kiáltott, és telefonján hívta a 112-es segélyhívó számot. A vádlott is kiment a folyosóra, majd a sértettet visszahúzta a szobába, és folytatta a bántalmazását.

A vádlott csak azt követően hagyott fel a sértett bántalmazásával, hogy többen is megjelentek a szobájuk ajtajában. A vádirati tényállás szerint vádlott az esetet megelőzően két másik alkalommal is bántalmazta a sértettet. 

Rovatok