Index Vakbarát Hírportál

Feljelentés és vizsgálóbizottság jön Varga Judit volt férjének interjúja után

2024. február 12., hétfő 09:04

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter vasárnap esti interjúja után a Második Reformkor feljelentést tesz, miközben a Mi Hazánk Mozgalom vizsgálóbizottságot állítana fel.

Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Partizán vasárnap esti adásában élesen bírálta a kormány működését, valamint a kabinet kommunikációs gépezetét. A Diákhitel Központ korábbi vezetője Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő lemondása után fogalmazott meg kritikát.

Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége hétfőn bejelentette, hogy „mérlegelve a napvilágot látott információkat, a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének állításai alapján – melyek szerint túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást – a mai napon hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést teszünk, egyben az Integritás Hatósághoz fordulunk”.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője is reagált a vasárnapi interjúra, a párt bizottság felállítását kezdeményezi.

A politikus bejelentése szerint a vizsgálóbizottság többek között az alábbiakat vizsgálná:

Rovatok