Index Vakbarát Hírportál

Napos, szeles idővel folytatódik a hét

2024. február 13., kedd 06:03

Az ország keleti részén borús, felhős lesz az ég, míg nyugaton változóan felhős, napos időre van kilátás. Keleten előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül, néhol erős lökései lehetnek. A nappali legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Kedden a keleti országrészekben még felhős lesz az ég, az ott élők szórványosan számíthatnak kisebb esőre, záporra. Az ország többi részén napos időre van kilátás, csak időnként növekedhet meg a felhőzet. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz.

Az Időkép szerint hajnalban 0 és 8, míg napközben 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. HungaroMet közölte, kedden kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hidegfronti hatások okozhatnak kellemetlenségeket

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden hidegfronti hatással kell számolni, általános panasz lehet a fejfájás, migrén. A szeles idő tovább fokozhatja a tüneteket, ami rontja a hő- és komfortérzetünket.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, a szeles időjárás miatt érdemes rétegesen öltözködni, ugyanis nagy a megfázásveszély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok