Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter aláírta lemondását, miután kikerült az Index cikke

2024. február 13., kedd 20:27

Az Index információi szerint a kedd délután publikált cikkünket követően Magyar Péter, Varga Judit volt férje aláírta lemondását az MBH Banknál. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy kedd este a Budapesti értéktőzsdére kikerült az erről szóló dokumentum.

„Dr. Magyar Péter Úr az MBH Bank Nyrt. Felügyelőbizottságában betöltött felügyelőbizottsági tagi tisztségéről 2024. február 10. napjának hatályával lemondott. A Társaság a lemondó nyilatkozatot 2024. február 13. napján vette kézhez” – közölte az MBH Bank Nyrt. Bár a lemondása február 10-től hatályos, az aláírásra február 13-án került sor, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a kép, amelyet maga Magyar Péter osztott meg közösségi oldalán.

Korábban Magyar Péter bejelentette: két állami társaságban betöltött pozíciójáról és a részben állami tulajdonú MBH Bankban viselt felügyelőbizottsági tagságáról is lemond. Bejelentésében azt írta: „a lemondás mögött nem szakmai okok állnak”.

A birtokunkba került üzenetváltás alapján Magyar Péter már korábban, jóval a kegyelmi ügy előtt tájékoztatást kapott arról, hogy pozícióiból vissza kell lépnie. Ezt Magyar Péter vissza is igazolta, és azt kérte, hogy március 15-i hatállyal adhassa be lemondását. Kormányzati részről az volt a kérés, hogy még januárban értesítse az érintett társaságokat. A felek ebben egyeztek meg.

Tehát a fentiek alapján az alábbiak állapíthatók meg:

A hozzánk eljutott információk alapján úgy tűnik, hogy Magyar Péter szombati bejelentésének – ami a pozícióira vonatkozott – már nem volt valós tétje, ezek már lefutott meccsek voltak.

Magyar Péter a lemondásával kapcsolatban közösségi oldalán osztotta meg gondolatait, amelyet az alábbi linken olvashatnak el.

Rovatok