Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök sorakoztak fel Toroczkai Lászlóék és a momentumos ellentüntetők közé a bicskei gyermekotthonnál

2024. február 13., kedd 18:25

Fáklyás felvonulást tartott a bicskei gyermekotthonnál a Mi Hazánk Mozgalom, amelyre több tucat ember gyűlt össze. A demonstrálókat a Momentum ellentüntetői fogadták. Az eseményeket a helyszínről követtük.

19:45

A gyertyagyújtás után lassan kiürül a gyermekotthon bejárata előtti terület, a tüntetők fokozatosan elhagyják a helyszínt – jelentette tudósítónk a helyszínről.

19:25

Helyszíni tudósítónk szerint a beszédek után a Mi Hazánk politikusai és támogatóik gyertyákat gyújtottak a gyermekotthonnál. A Mi Hazánk felvonulásának résztvevőit és a momentumos tüntetőket rendőrsorfal választja el.

19:20

Toroczkai László felszólalásában arról beszélt, hogy szörnyű dolog miatt jöttek ide. A momentumos ellentüntetőknek és a többi ellenzéki pártnak azt üzente, hogy olvassanak tanulmányokat a pedofília és a homoszexualitás összefüggéseiről. „Sem pedofília, sem homofóbia” – skandálták közben a ellentüntetők. Az ügyben elítélt személyt „szörnyetegnek” nevezte, és azt ígérte, ha Mi Hazánk kormányon lesz, kasztrálják.

A párt elnöke szerint a képmutatás az, ami leginkább illik a Fideszre,

ilyenkor egy-egy pillanatra látszik a Fidesz arca, még mindig liberálisok, mint az itt tüntető momentumosok.

Toroczkai László úgy látja, legalább annyira bűnös az, aki az elnöki kegyelmet kapta, mint az elítélt igazgató. A pártelnök Kaleta Gábor és Szájer József ügyét is megemlítette,

nem lehet azt mondani, hogy Novák kegyelmi ügye egyedi eset lenne, a Fideszben ez a normális.

Toroczkai László szerint nemcsak erkölcsi kérdésekben vállalhatatlanok és képmutatók a fideszesek, hanem a gazdaságpolitikában is, mert a „globalistáknak, a multinacionális vállalatoknak kedveznek”. „Elég volt a Fidesz képmutató hatalomgyakorlásából, és a balliberálisokból is” – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve: a Mi Hazánk a harmadik út.

19:00

Felszólalt Dúró Dóra is, aki szerint Magyarország mély erkölcsi válságba került,

kiderült a kormányról, hogy hazudtak reggel, éjjel, meg este.

„Fidesz-bérencek” – skandálják eközben az ellentüntetők. Dúró Dóra pedig kifogásolta, hogy az ügyben elítélt igazgató is „megúszhatja nyolc évvel”.

Ordít, hogy rendszerszintű változás kell a büntetőjogban és a rendvédelemben. Kasztrálni kell a pedofilokat, a Mi Hazánk törvénymódosítást kezdeményez ennek érdekében

– fogalmazott az ellenzéki politikus. Dúró Dóra kitért arra is, hogy egyre kevesebb gyerek születik, „az Orbán-kormány nem találta meg a demográfiai vészkorszak ellenszerét”, ráadásul idegen vendégmunkásokra cserélik le a magyar munkavállalókat, „pedig ez nem az ő földjük, hanem a mi hazánk” – jelentette ki.

18:54

„Hadd hallják az aberráltak is itt a közelben: szebb jövőt!” – kezdte beszédét László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője. Az ellentüntetők erre rákezdtek a „homofóbok vagytok” rigmusra. László Attila többek között arról beszélt, hogy

a mostani vérlázító pedofil kegyelmi botrány lerántotta a leplet a kormány álszent mivoltáról is.

Úgy látja, hogy a Fidesz-kormány már nem a nemzeti érdekeket és nem a családok érdekeit képviseli. Az ország másik szégyenének a baloldalt nevezte, akinek a „vezető bohóca” azért van még szabadlábon, hogy lehessen kire mutogatni, szerinte a baloldalnak a gyermekvédelem sem fontos.

18:40

Helyszíni tudósítónk szerint nem sok, nagyjából 15 ellentüntető van.

A gyűlölet nem oké

– skandálják, miközben a Mi Hazánk Mozgalom rendezvényén kezdődnek a beszédek.

18:38

Megérkezett a menet a gyermekotthonhoz, ahol egy kisebb emelvényről hangzanak majd el a beszédek. Néhány száz méterrel odébb a „sem pedofília, sem homofóbia” rigmust skandálják az ellentüntetők, köztük a Momentum országgyűlési képviselőjével, Hajnal Miklóssal és Bedő Dáviddal.

18:15

Elindult a Mi Hazánk Mozgalom fáklyás menete a bicskei gyermekotthonhoz. A demonstrálókat Dúró Dóra és Dócs Dávid országgyűlési képviselők, valamint Toroczkai László, a párt elnöke vezetik.

18:00

Több tucat tüntető gyülekezik Bicskén, a Mi Hazánk demonstrációján. Épp az előkészületek zajlanak, a résztvevők ezekben a percekben gyújtják meg a fáklyákat. Fáklyával a kezében megérkezett a helyszínre Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője is.

Korábban a párt közölte, hogy „ismét megtámadta őket a Momentum, így ellentüntetéssel készülnek Bicskén.

„Szerintük mi összemostuk a pedofíliát a homoszexualitással, pusztán azért, mert tényszerűen megjegyeztük, hogy egy homoszexuális pedofil zaklatta a rábízott gyermekeket a bicskei gyermekotthonban” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy bár a keddi tüntetésük a gyermekek védelméről és a Fidesz képmutatásáról szól, örülnek annak, hogy a Momentum lehetőséget ad arra, hogy „ismét idézzük azokat a tudományos kutatási eredményeket, amelyek azt mutatják, hogy a pedofilok között sokkal magasabb a homoszexuálisok aránya, mint az össztársadalmon belül”.

A bicskei gyermekotthonban hosszú éveken át szabadon zajló pedofília miatt most öncélú politikai érdekből hangosan tiltakozó DK és Momentum pontosan azoknak a sötét erőknek nyit utat, akik megrontják a gyermekeket. Jöhet tehát ellentüntetni a Momentum ma Bicskére, így legalább a szemükbe is el tudjuk mondani mindezt

– fogalmazott a párt.

(Borítókép: Dúró Dóra Bicskén 2024. február 13-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok