Index Vakbarát Hírportál

Fontos bejelentéseket tesz pénteken a kormány

2024. február 14., szerda 17:16

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra február 16-án 14:30-kor sajtótájékoztatót tart.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ meghívója alapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken 14:30-tól tartja a következő Kormányinfót.

A miniszter és a kormányszóvivő legutóbb február elsején állt az újságírók elé, Gulyás Gergely akkor többek között arról beszélt, hogy nem biztos, hogy lesz megállapodás Brüsszelben, aztán a tájékoztató közben jött a hír, hogy ezúttal nem vétózott Orbán Viktor. A tárcavezető kijelentette, továbbra is biztosítja a költségvetés az SMA-szűrések fedezetét, érkeznek a pedagógusbér-emelések, és elfogadták Lázár János beszámolóját a fővárossal való egyeztetést követően.

Novák Katalin szombati lemondása után viszonylag kevés reakció érkezett a kormány oldaláról. Orbán Viktor azóta sem posztolt a közösségi oldalán, legfeljebb sajtófőnöke kommunikált a nyilvánossággal a kegyelmi ügy bizonyos részleteiről. A miniszterelnök szerda reggel adott először hírt magáról a lemondás óta. A Facebook-oldalán arról számolt be, hogy ismét összeült a magyar kormány (erre általában szerdánként kerül sor).

Rovatok