Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Iharosberényben

2024. február 14., szerda 15:06

Figyelmeztető lövéseket adtak le rendőrök a Somogy vármegyei Iharosberényben egy szerdai intézkedés közben, senki sem sérült meg – mondta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek.

Kovács Katalin hozzátette: annál, akivel szemben a rendőrök intézkedtek, nem volt lőfegyver.

Az MTI korábban úgy értesült, lövöldözés történt, egy ember robbantással fenyegetőzött a településen.

A Sonline hírportál azt írta, hogy rendőrök szerdán reggel lezárták a község egy részét, hogy egy férfival szemben intézkedjenek, de ő szembeszállt az egyenruhásokkal.

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerda délután közleményt adott ki, amelyben azt írták, a rendelkezésre álló adatok szerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt büntetőeljárás volt folyamatban.

A nyomozó ügyész 2024. február 14-én tervezett eljárási cselekmény elvégzése céljából megjelent a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy Somogy vármegyei településen lévő tartózkodási helyén.

A 6 órára tervezett kutatás kezdetén a férfi rátámadt a – Nagyatádi Rendőrkapitányság állományába tartozó ­– nyomozás biztosítása céljából jelenlévő rendőrökre.

A rendőrök többszöri felszólítást követően két riasztó lövést adtak le.

A sajtóban megjelent egyes hírekkel ellentétben, az elkövetőnél nem volt lőfegyver és az intézkedés közben nem történt személyi sérülés.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak – áll a közleményben.

Rovatok