Index Vakbarát Hírportál

Páros lábbal szállt bele Azahriah-ba az Alapjogokért Központ

2024. február 15., csütörtök 20:26

„Szivárványhívők álköntösben – politikai abúzus balról, a gyerekek ellen” – ezzel a címmel írt véleménycikket a Mandineren a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ. A cikkben azzal a pénteki tüntetéssel foglalkoznak, amelyet a kegyelmi ügyi botrány miatt hirdettek meg a Hősök terére.

Korábban írtunk arról, hogy youtuberek és celebek szerveznek demonstrációt péntekre, a Hősök terére. Az esetből már most kisebb közéleti botrány kerekedett.

„Most péntekre Infuenszer-Majdant [utalás a 2014-es kijevi Majdan téri tüntetésekre – a szerk.] hirdettek azok, akik korábban így beszéltek a gyerekekkel szemben elkövetett bűnökről: »Mit mondasz, ki döntse el, hogy melyik 15 éves k*rhat egy 40 évessel? Nyilván a 15 évesnek kell eldöntenie, vagy akkor a szülei döntsék el helyette…«. Farsang van: a szivárványhívők most felmásznak a színpadra, hogy tegnapi gúnyájukat levetve ájult pofával a gyerekekért ájtatoskodjanak” – írták, hozzátéve, hogy

most a korábban az LMBTQIA-fanatizmusért rajongó baloldaliak azok, akik megpróbálják kioktatni a jobboldali közösséget a gyermekvédelemből, ők, akik sosem tekintettek egyetértési pontként a következőre: a gyermekeket minden rendelkezésre álló jogi és politikai eszközzel védeni kell.

Ezután felsorolták a szerintük a gyermekek ellen szóló ellenzéki politikusi nyilatkozatokat az utóbbi évekből, majd kitértek magukra az eseményt szervező celebekre is. Róluk azt írták, hogy „a Budapest Pride kommandósai új maskarában tombolnak. Gúnyát cseréltek, és azt igyekeznek elhitetni mindenkivel, hogy pártpolitikától függetlenül, influenszer közszereplőként semmi közük a fent említett szereplőkhöz, nem mellesleg ők mindig is a gyermekekért aggódók táborát erősítették” (a szervezők részéről korábban Osváth Zsolt mondta azt, hogy egyáltalán nem szeretnék, ha a politikai pártok rátelepednének a rendezvényre).

Ezután vették célkeresztbe a szervezőket, akiknek többnyire azt hányták a szemükre, hogy korábban kritizálták a 2022-es, az ellenzék által melegellenesnek vélt gyermekvédelmi törvényt. Azahriah esetében viszont egész másra hivatkozva indítottak támadást.

Baukó Attila Azahriah sem az az ember, aki erkölcsi magaslatokról bírálhatna bárkit is a színpadon állva. Ő az, aki a szolnoki palacsintafesztiválon egy rajongójával keveredett egy gyors légyottba, amiről így emlékezett meg: »Kettő lány is bejött, levarrtak meg ilyenek, és akkor elvittem egyet a toi toi vécé mögé. Szerintem ez nekem alapvetően nem nagy gond, ezzel nekem nincsen problémám«

– írták a véleménycikkben

Olyasmivel támadták, ami nem igaz 

Ezután arra is kitértek, hogy Azahriah koncertjeire „nemcsak nagykorú lányok járnak […] hanem kiskorúak is”. Felidézték, hogy a zenész egy korábbi, D. Tóth Krisztának adott interjúban beszélt arról, hogy szeretett volna tényezővé válni a közéletben, valamint „társadalmi célú tükröződésről” is beszélt.

Ugye, nem akarjuk, hogy Azahriah ismeretlen korú lányokkal elkövetett toi toi kalandjai váljanak »társadalmi célú tükröződéssé«? Hogy gyermekvédelem ellen uszító baloldali influenszerek mutassanak nekünk utat erkölcs és gyermekvédelem ügyében?

– írta az Alapjogokért Központ, amely egyébként itt tényszerűen csúsztatott az „ismeretlen korú lányokat” illetően. Ugyanis Azahriah toi toi partneréről éppenséggel kiderült, hogy már 19 éves volt azon a nyáron, amikor a botrány történt. 

Rovatok