Index Vakbarát Hírportál

Bilincsben vitték el a torkos tolvajt

2024. február 15., csütörtök 14:43

Év eleje óta rengeteg bejelentést kaptak a kiskunhalasi rendőrök egy illetőről, aki a bejelentők állítása szerint bemászik a kerítéseken, és mindent elvisz, ami a keze ügyébe került. A nyomozás alatt kiderítették, a bűncselekmények egy férfihoz vezethetők vissza, akinek most tíz lopásért kell felelnie.

Több helybélinek a kerékpárját, valakinek pedig a láncfűrészeit lopta el az ismeretlen. Az egyik lépcsőház pincéjéből nyolc, egy melléképületből pedig tizenhat szál kolbásznak, valamint hét disznósajtnak kélt lába. Feltételezhető, hogy ezeket nem éhségből emelte el, hanem később eladásra bocsáthatta – írja a police.hu.

A kiskunhalasi rendőrök úgy sejtették, hogy az esetek összefüggnek, és egyvalaki felelős az elkövetésükért. A beszerzett bizonyítékok igazolták a gyanújukat, és azt mutatták, hogy egy 27 éves férfi a tolvaj, akit február 6-án gyanúsítottként hallgattak ki.

A lopásokat elismerte, és részletesen beszámolt azokról.

Mindezt követően azonban nem állt le, másnap újabb bejelentés érkezett, hogy valaki bement egy ingatlanba, ahonnan telefonokat vitt el, és még a sértett kocsijának indítókulcsát is megtalálta, amiből pénzt vett magához. 

A rendőrök sejtették, hogy ugyanarról a személyről van szó, akit korábban már kihallgattak. Ismét előállították, majd a lakására is elmentek és a házkutatás alatt rátaláltak az ellopott holmik nagy részére. Elmondásuk szerint akad olyan sértett is, akinek még fel sem tűnt a lopás. 

Az elkövető férfit végül őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Rovatok