Index Vakbarát Hírportál

„Szeretnék bocsánatot kérni a bicskei áldozatoktól” – újabb poszttal jelentkezett Magyar Péter

2024. február 15., csütörtök 12:07

Varga Judit volt férje az egykori igazságügyi miniszter lemondását követően igazán aktívvá vált Facebook-oldalán, és azóta rendszeresen posztol a kegyelmi üggyel és annak következményeivel kapcsolatban. Csütörtök reggel ismét közzétett egy bejegyzést, amit ezúttal a bicskei áldozatoknak címzett.

„Szeretnék bocsánatot kérni a bicskei áldozatoktól. Bár nem nekem kéne…” – kezdte bejegyzését Magyar Péter. A jogász minden bejegyzése alatt kikapcsolta a hozzászólási lehetőséget.

Varga Judit volt férje kijelentette, nem az ő tiszte lenne bocsánatot kérni, hanem azoknak a felelősöknek, akik „az első büntetőeljárás megindulása után még szükségét érezték kitüntetni a főbűnöst, és akik hallgatásukkal asszisztáltak ahhoz, hogy még több áldozat legyen, és egy fiatalember végül eldobja az életét”.

A kitüntetett személy alatt azt a bicskei igazgatót érti, akinek K. Endre falazott a pedofilbotrányban. V. János 2015-ben előbb Budapesttől Bárczy István-díjat kapott, majd – többek között erre hivatkozott Balog Zoltán is – emiatt egy évvel később megkapta a Magyar Bronz Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetését is.

Magyar Péter szerint a felelősök lépéseikkel „még egyet rúgtak a segítségre szorulókba”.

Rovatok