Index Vakbarát Hírportál

Orbán Balázs: Soha nem voltunk barátok Magyar Péterrel

2024. február 15., csütörtök 06:57

Magyar Péter, Varga Judit volt férje múlt hét vasárnap több kormánytagot is kellemetlen helyzetbe hozott egy Partizánnak adott interjúban, ahol arról beszélt, egy társaságba tartozott többek között Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával is. Orbán Balázs azonban cáfolta, hogy valaha is közel álltak volna egymáshoz.

Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek a Partizánban tett nyilatkozatairól kérdezte a hvg a miniszterelnök politikai igazgatóját, Orbán Balázst a Huszárvágás, a konnektivitás magyar stratégiája című könyvének bemutatóján. 

Ahogyan arról az Index is tájékoztatott, nagy port kavart kegyelmi döntése után szombat délután bejelentette lemondását Novák Katalin köztársasági elnök, szinte ezzel egy időben visszaadta országgyűlési képviselői mandátumát Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter. Magyar Péter, Varga Judit volt férje is közölte szombat este, hogy lemond két állami társaságnál betöltött pozíciójáról. Több kormánytagot hozott kellemetlen helyzetbe Magyar Péter vasárnap a Partizánnak adott interjúban, ahol amellett, hogy Rogán Antal távozását követelte és felvetette Tiborcz István vagyonosodását, arról is beszélt, milyen jó kapcsolatot ápolt velük. Magyar Péter a Partizán adásában beszélt arról, szerinte mi állhat Novák Katalin és Varga Judit lemondása mögött. Élesen bírálta a kormány működését és kommunikációs gépezetét.

Megvitattunk dolgokat, fiatalabb generációra gondolok, akikkel egy társaság voltunk, egy társaság ők még most is, Orbán Balázs, Gulyás Gergely és sokan mások

– hangzott el Magyartól az ominózus Partizán-interjúban.

Orbán Balázs azonban azt mondta szerdán a lapnak, hogy Varga Judit volt férje sosem volt a barátja, és közel sem álltak egymáshoz soha.

Nem voltunk barátok

– zárta rövidre a témát. Arra a kérdésre pedig, hogy van-e aggódnivalója a Fidesznek az elmúlt napok eseményei miatt, így felelt: 

Miért lenne? Készülünk az európai parlamenti választásokra

– válaszolta, majd arra a felvetésre, hogy nincs listavezetőjük, azt mondta: „Majd lesz.”

Rovatok