Index Vakbarát Hírportál

Az Indexet nem engedik be Orbán Viktor évértékelőjére

2024. február 15., csütörtök 16:05

Az Index nem képviseltetheti magát újságíróval vagy fotóssal Orbán Viktor hétvégi évértékelő beszédén. A hivatalos indoklás szerint nincs elég hely.

Még januárban derült ki, hogy a miniszterelnök február 17-én mond évértékelő beszédet a Várkert Bazárban. Pár nappal később Gyurcsány Ferenc követi. 

Orbán Viktor beszédén az Index nem lehet ott: a szervező Polgári Magyarországért Alapítvány közölte, hogy a médiát csak korlátozott számban tudják fogadni, és az MTI-ben lesznek letölthető fotók az eseményről.

Magát a beszédet egyébként várhatóan (az utóbbi évekhez hasonlóan) online is közvetítik. A 24.hu szerint ők, valamint a Telex, az ATV, az RTL, a Blikk és a Szabad Európa is hasonlóan jártak, a 444.hu pedig azt közölte, hogy ők (meghívó hiányában) meg sem tudták kísérelni a regisztrációt. 

Ezenkívül több külföldi hírügynökségnek is visszadobták a regisztrációs kérelmét,

ezek közé tartozik az AP, az AFP, a Reuters, a Bloomberg és a Hszinhua is.

Az orbáni évértékelést követően a Fidesznek egy frakcióülése is lesz a következő héten. Ott Orbán Viktor (a hagyományoknak megfelelően) várhatóan szintén mond egy beszédet zárt körben, valamint több fontos döntés is születhet az ülésen.

Rovatok