Index Vakbarát Hírportál

Csapadékmentes, de felhős időre van kilátásunk

2024. február 15., csütörtök 06:05

Annak ellenére, hogy az ország legtöbb területén többórás napsütésre számíthatunk, erős felhőképződésre van kilátás a hét következő részében. Csupán a Dunántúlon élők tapasztalhatnak kisebb esőzést.

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Keleten ugyanakkor lehetnek kevésbé felhős körzetek sok napsütéssel.

Csapadék nem valószínű, legfeljebb a Dunántúlon délelőtt néhol fordulhat elő kisebb eső.

Országszerte gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 13 fok között várható – áll a HungaroMet előrejelzésében.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a napi hőingás, emiatt ingadozhat a vérnyomás, valamint fejfájás, migrén is előfordulhat.

Sokfelé több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz több órát is a szabadban tölteni napközben.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok