Index Vakbarát Hírportál

A DK Pintér Sándor meghallgatását kezdeményezi a Népjóléti Bizottságban

2024. február 16., péntek 08:44

A Demokratikus Koalíció Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását kezdeményezi a Népjóléti Bizottságban. A párt közleménye szerint a belügyminiszternek el kell számolnia azzal, hogy miért nem működött a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta.

„Miért nem működött a hazai gyermekvédelmi rendszer a bicskei pedofilügyben?” – tette fel a kérdést Varga Zoltán, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A közlemény szerint „Pintér Sándornak el kell számolnia azzal, hogy miért nem működött a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta”.

Ezért a DK a belügyminiszter meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában. A Demokratikus Koalíció szerint „ki kell söpörni az orbáni pedofilhálózatot” a hazai gyermekvédelmi rendszerből, ezért kérdőre fogják vonni a belügyminisztert:

„A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy Magyarország a fideszes pedofilok vadászterülete legyen! Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és unokáinkat, akármilyen magas kormányzati szintről is működtetik az orbáni pedofilhálózatot!” – áll a közleményben.

Rovatok