Index Vakbarát Hírportál

A DK határozati javaslatokat nyújt be a közvetlen elnökválasztásért

2024. február 16., péntek 13:19

Novák Katalin lemondása után a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, a Momentum Mozgalom és az MSZP is azt kezdeményezte, hogy közvetlenül az emberek döntsenek az új köztársasági elnök megválasztásáról. A pártok aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Most a DK közölte, önkormányzati képviselőik és polgármestereik országszerte határozati javaslatokat nyújtanak be az önkormányzatokban a közvetlen elnökválasztásért.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ellenzéki pártok az Alaptörvény módosítását kezdeményezték, hogy a jövőben a köztársasági elnököt közvetlenül az állampolgárok választhassák meg az Országgyűlés helyett.

A DK most közölte, hogy országszerte határozati javaslatokat nyújtanak be a közvetlen elnökválasztásért.

A pedofilsegítő bűnözőnek kegyelmet adó Novák Katalin lemondása után egyértelművé vált: soha többé nem szabad engedni, hogy Orbán Viktor jelöltjéből újabb pedofilsimogató köztársasági elnöke legyen hazánknak

– írják.

Hétfőtől országosan utcai és online aláírásgyűjtésbe kezdenek a közvetlen köztársaságielnök-választás bevezetése mellett, valamint a helyi önkormányzatokban is határozati javaslatokat nyújtanak be.

Ebben arra fogjuk kérni minden megye, város és kerület közgyűlését, hogy támogassák a közvetlen köztársaságielnök-választás magyarországi bevezetését. Vagyis a Fidesz polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek dönteniük kell: hagyják végre, hogy a magyar emberek döntsenek az új köztársasági elnökről, vagy pedig Orbán Viktor újabb pedofilsimogató államfőjét támogatják

– fogalmazott sajtótájékoztatóján Trippon Norbert, a DK újpesti alpolgármestere, polgármesterjelöltje.

Rovatok