Index Vakbarát Hírportál

A tüntetés miatt változik a fővárosban a közlekedés

2024. február 16., péntek 13:16

Lezárják péntek este a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat is. Hétvégén pedig a 4-es és a 6-os villamos közlekedése változik közműjavítás miatt.

Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel hirdetett demonstrációt Pottyondy Edina humorista, vlogger péntek 18 órára a Hősök terére. A rendezvény miatt lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat 18 órától várhatóan 19:30-ig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A résztvevők létszámától függően szakaszosan lezárhatják a Dózsa György utat és az Andrássy utat is.

Azt írták, hogy a Dózsa György út lezárása esetén a 20E autóbusz módosított útvonalon jár, és nem érinti a Hősök tere megállót, helyette a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és a 901-es busz Kacsóh Pongrác út megállóiban áll meg.

A 30-as, 30A, a 75-ös, 79-es és a 230-as járatok a Hermina út felé terelve közlekednek, és a Hősök tere, a Benczúr utca és a Damjanich utca – Dózsa György út megállók helyett a 70-es és a 72-es trolibuszok érintett megállóiban állnak meg.

Közölték azt is, hogy az Andrássy út lezárása esetén a 105-ös és a 210-es autóbusz a Bajza utca és a Hősök tere helyett a 72-es trolibusz Bajza utca – Rippl Rónai utca és a Honvédkórház megállóiban áll meg.

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése is

Közműjavítás miatt szombaton és vasárnap a 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán téri és a dél-budai végállomás felől is csak a Corvin-negyed megállóig közlekedik.

A Corvin-negyednél mindkét irányban átszállással lehet majd továbbutazni.

Közölték azt is, hogy péntekről szombatra és vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek.

Rovatok