Index Vakbarát Hírportál

Prostitúcióra vettek rá egy 13 éves lányt

2024. február 16., péntek 12:15

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be öt férfival és egy nővel szemben, akik prostitúcióra vettek rá egy 13 éves lányt.

Szexuális visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtottak be öt férfival és egy nővel szemben. Az elkövetők prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt – írja az ügyészség.

A vádirat szerint két férfi és egy nő 2022. október 29. és november 10. között egy Tatabányához közeli településen befogadta a gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves sértettet, akit

lakhatásért és ellátásért cserébe prostitúciós tevékenység folytatására bírtak rá.

Az egyik férfi ebben az időszakban a sértett beleegyezésével többször végzett szexuális cselekményt a lánnyal.

A nő egyik férfi ismerőse, aki nem tudott arról, hogy a sértett még kiskorú, illetve a nő felhívott egy-egy férfit arra, hogy találkozzanak a sértettel, aki pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott nekik. A két férfi tudott arról, hogy a sértett még nem töltötte be a 14. életévét. A szexuális cselekményért 50 000, illetve 15 000 forintot fizettek.

Az ügyészség vádiratában a gyermekkorú személyt prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítő elkövetőkkel és a gyermekprostitúciót kihasználó férfiakkal szemben szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott.

A vádhatóság a sértett kiközvetítésében részt vevő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott, továbbá három férfival szemben indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden, tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok