Index Vakbarát Hírportál

Újabb nevekkel bővült a pénteki demonstrációt támogatók névsora

2024. február 16., péntek 09:15

Péntek 18 órára hirdetett demonstrációt többedmagával Pottyondy Edina humorista, vlogger. Elmondása szerint az elmúlt napok történései vették rá őket, hogy kilépjenek az online térből, mert elegük van. A kezdeményezéshez már rengetegen csatlakoztak, most többek közt Gálvölgyi János, Molnár Ferenc Caramel, Krúbi és Fluor Tomi is jelezte, hogy támogatják a közös kiállást.

Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel hirdetett demonstrációt Pottyondy Edina péntek 18 órára a Hősök terére, melyhez akkor csatlakozott többek közt Osváth Zsolt, Azahriah, Gulyás Márton, valamint a Jólvanezígy és a Fókuszcsoport műsorvezetői, Nagy Ádám és Szabó Márton is.

Pottyondy Edina közösségi oldalán azt írta, elegük van és elkeseredettek, ezért oldalaktól függetlenül fontosnak tartják, hogy civil emberként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Ezért határozottan kérik azt is, hogy pártlogóval ellátott kellékeket senki se vigyen magával.

Pottyondy Edina úgy folytatta, hogy ami történt, „az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén”. 

A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni

– tette hozzá. 

kezdeményezéshez már rengetegen csatlakoztak, péntek reggelre is számos névvel bővült a lista, melyről Pottyondy Edina a Facebookon számolt be.

Itt vannak az újabb nevek, akik jelezték, hogy támogatják a közös kiállást. Csak azokat írtuk fel a listára, akik írásban is megerősítették, hogy feltehetjük őket oda, ezért van az, hogy sokan, akik megosztották a rendezvényt, nem szerepelnek rajta. Sajnos így is volt, akinek az esetében elkövettük azt a hibát, hogy az igent igenként értelmeztük, és nem gondoltunk arra, hogy az igen nemet jelent…

– írta a bejegyzésben. Hozzátette, hogy hálásan köszönik a csatlakozóknak a támogatást.

Az alábbi nevekkel bővült most a lista:

A korábbi, csütörtök reggel, Pottyondy Edina által közzétett listán Curtis neve is szerepelt, aki aztán Instagram-posztban elhatárolódott a demonstrációtól.

Erre Osváth Zsolt reagált, és hazugnak nevezte a rappert, azt mondta, hogy ő maga hívta fel Curtist, és küldte el neki a kiállás szövegét, amire Curtis azt felelte, hogy ez nem kérdés. „Gondolom, leszóltak fentről, hogy ezt így nem lehet. Nem találok szavakat. Én szégyellem magam helyetted, Attila!” – mondta Osváth Zsolt. 

Nem sokkal később Curtis válaszolt: „Semmi ilyenről nem volt szó, nem mondasz igazat, azaz hazudsz! Teljesen kiforgatod, amit mondtam, amiről beszéltünk” – állítja Curtis.

Kiss Ramónának a torkában dobog a szíve

„A torkomban dobog a szívem miközben írom ezeket a sorokat, azért mert még a gondolatba is belehalok, hogy valaki, bármilyen formában is visszaéljen a fiam jóindulatával!”

– írta Facebook-bejegyzésében Kiss Ramóna színésznő, műsorvezető, aki szerint nem minden gyerek olyan szerencsés, hogy féltő, szerető családba szülessen. 

A színésznő azt is kifejezte rövid bejegyzésében, hálás azért, hogy most egy ügyért dobog sok ember szíve és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy békés lesz a felvonulás. 

Az eseményeket az Index is a helyszínről figyeli majd.

Rovatok