Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára mutatta be az ellenzék közös polgármesterjelöltjét Nyíregyházán

2024. február 17., szombat 11:50

Jeszenszki András a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje. A nyíregyházi jelöltet Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK EP-képviselője mutatta be, aki beszédében úgy fogalmazott: „Jeszenszki Andrásnál aligha találtunk volna alkalmasabb jelöltet Nyíregyháza vezetésre”.

„Hosszú ideje dolgozik pedagógusként és várospolitikusként, így alaposan ismeri Nyíregyháza lelkét, a város problémáit és a szépségeit egyaránt. Jeszenszki András az ellenzéki pártok helyi képviselőit is tömörítő Szövetségben Nyíregyházért Frakció vezetőjeként az elmúlt években bizonyította, hogy hatékonyan tud együttműködni a város érdekében minden koalíciós partnerével, és így közös erővel tud szembe szállni a Fidesz helyi rombolásával” – jelentette ki Dobrev Klára, amikor bemutatta az ellenzék nyíregyházi polgármesterjelöltjét, Jeszenszki Andrást. 

A DK árnyék-miniszterelnöke hozzátette: Jeszenszki Andrást tartja Nyíregyháza legalkalmasabb, jövendő vezetőjének, aki polgármesterként képes lesz a szociáldemokrata fordulatot megvalósítani helyben is.

A DK közleményében arra is kitért, hogy a kormányváltás után együtt fogják megerősíteni Nyíregyháza önkormányzatának önállóságát, vissza fogják adni az önkormányzatnak a védőnői és a szociális ellátást, valamint az oktatási intézményeket, továbbá fejleszteni fogják a helyi egészségügyet és oktatást.

Az eseményen az MSZP-t Komjáthi Imre társelnök, míg a Párbeszédet Barabás Richárd szóvivő képviselte.

Rovatok