Index Vakbarát Hírportál

Hidegfronttal érkezik a hétvége, aggódni viszont így sem kell

2024. február 17., szombat 06:24

Szombaton érkezik egy front, ám ez lényeges változást nem okoznak majd az időjárásban. Legfeljebb felhősödéssel és kisebb esővel jár, jelentős lehűlés nem lesz miatta.

A ködfoltok feloszlanak, de északnyugat felől hidegfront érkezik, így a kezdeti fátyolfelhős, napos időt követően növekszik, vastagszik a felhőzet, majd átmenetileg beborul az ég.

Északnyugatról délkelet felé többnyire szemerkél majd az eső, amely mögött gyorsan szakadozik, csökken a felhőzet – a késő délutáni, esti órákra el is oszlik. Kevés helyen megélénkül a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Mivel gyenge, széteső hidegfront érkezik, így az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet a Hungaromet tájékoztatása szerint. 

Vasárnap a szombatihoz hasonlóan változóan napos, felhős időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő rövid ideig tartó eső, valamint zápor. Az északias szelet a Dunántúlon, továbbá keleten és északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik.

Enyhébb lesz a reggel, csak az északi, fagyzugos helyeken valószínű gyenge fagy, ugyanakkor ismét többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok