Index Vakbarát Hírportál

Ismét posztolt Magyar Péter, Orbán Viktortól vár válaszokat

2024. február 17., szombat 12:34

Orbán Viktor miniszterelnöknek tett fel kérdést legújabb posztjában a Facebookon Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. Az egy hete minden állami tisztségéből távozott férfi ezúttal a miniszterelnöki évértékelővel kapcsolatban írt, és egy kérdést is feltett.

Ismét posztolt Facebook-oldalán Magyar Péter, Varga Judit volt férje. A jogász a kegyelmi botrány óta mindkét állami tisztségéről lemondott, és partizános interjúja óta rendszeresen oszt meg rendszerkritikus bejegyzéseket közösségi oldalán. 

Szombat délben ismét jelentkezett, ezúttal Orbán Viktor évértékelőjéről írt. Posztjában kifejtette, „sokak nevében megköszönné, ha a mai évértékelő beszédében kitérne arra a kérdésre is, hogy ön szerint hivatalban maradhat-e egy olyan kormány, amelynek egyik tagja olyan, súlyos korrupciós bűncselekményben érintett, amiről a kormánynak is tudomása van?”.

Mit kíván a magyar nemzet? Felelős minisztériumot Budán-Pesten

– fogalmazott.

Magyar Péter nem tervez csendben maradni, pedig sokan ezt várnák tőle

Mióta volt felesége lemondott, Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének, majd csütörtökön a bicskei áldozatokat is megszólította, utóbb egy Edda-dalt idézett.

Kijelentette, elsősorban nem neki kellene bocsánatot kérni, hanem azoknak a felelősöknek, akik „az első büntetőeljárás megindulása után még szükségét érezték kitüntetni a főbűnöst, és akik hallgatásukkal asszisztáltak ahhoz, hogy még több áldozat legyen, és egy fiatalember végül eldobja az életét”.

Az interjú után a DK jelezte, hogy feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, melyekről Magyar Péter, Varga Judit volt férje beszélt a Diákhitel Központtal kapcsolatban.

Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést tesz az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője bejelentette, hogy a párt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Reagált az ellene indított eljárásra, valamint Gulyás Gergely rágalmazására

Tényi István volt fideszes politikus a rendőrséghez fordult Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy az ügyben több bűncselekmény miatt is nyomoznak.

Magyar Péter csütörtöki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.

Mindenki legyen nyugodt, az eljárás az én ellehetetlenítésemet célozza majd

– írta.

Gulyás Gergelyt felhatalmazta, hogy ossza meg a nyilvánossággal azt a fenyegető üzenetet, amit a Miniszterelnökséget vezető miniszter állítása szerint Magyar Péter küldött. „Állításaiddal ellentétben soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra” – írta bejegyzésében.

Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón arról beszélt, hogy Magyar Péter üzenete modortalan volt,

de azt a magánjellegű kapcsolat miatt nem szeretné nyilvánosságra hozni.

Továbbá fontos arra is kitérni: ahogy azt korábban megírtuk, minden birtokunkban lévő információ és bizonyíték arra utal: Magyar Péter a nagy visszhangot kiváltó bejelentésekor tisztában volt vele, hogy a pozíciói megszűnnek, így érdemi tétje nem volt a lemondásoknak.

Rovatok