Index Vakbarát Hírportál

Indul a polgármesteri címért a TV2 volt műsorvezetője

2024. február 17., szombat 16:23

A Fidesz ráckevei polgármesterjelöltje lett Szebeni István. Az egykori műsorvezető dolgozott korábban a TV2-nél és az MTVA-nál is.

Szebeni István, a TV2 volt műsorvezetője pénteken jelentette be közösségi oldalán, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje lett Ráckevén. Mint írta, teljes támogatás mellett szavazta őt meg a párt helyi szervezete. 

Hölgyeim és Uraim! Eljött a pillanat, végre bejelenthetem. Hivatalosan is a kormánypárt polgármesterjelöltje vagyok a június 9-ei önkormányzati és EP-választáson, a festői szépségű Ráckeve városában. A hétfői napon teljes támogatás mellett szavazott meg a Fidesz helyi szervezete, tartózkodás nélkül, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, választókerületi elnök támogatásával

– fogalmazott.

Amint arról az Index is beszámolt, még tavaly júliusban távozott a csatornától Szebeni István, aki a TV2 és a SuperTV2 Tények című műsorának vezetője volt. A TV2 Csoporthoz még 2019-ben érkezett. 

Neve egyébként akkor lett széles körben ismert, amikor egy káromkodós kifakadása a köztévé Híradójában adásba került. Az csak később derült ki, hogy nem élő adás volt, tehát a technikai stábnak kellett volna kivágnia a véletlenül bekerült részt a leadott anyagból. 

Az eset után az MTVA Szebeni Istvánt azonnali hatállyal felfüggesztette, és vizsgálatot indított, mint írták: „az azonban bizonyos, hogy Szebeni többet a közmédia képernyőjén nem szerepelhet”. A felvételt ebben a cikkünkben tekinthetik meg.

Rovatok