Index Vakbarát Hírportál

Szabálysértéssel, provokációval és rosszulléttel is találkoztak a rendőrök péntek este a Hősök terén

2024. február 17., szombat 06:41

„Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel zajlott péntek este demonstráció a Hősök terén, amelyet több hazai youtuber szervezett a kegyelmi ügy kirobbanása, valamint Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után. Az Index szerkesztősége a helyszínről tudósította az eseményt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki arról, milyen esetekkel találkoztak a rendezvényen.

A gyermekek védelme érdekében szervezett demonstráción részt vett és felszólalt többek között Osváth Zsolt, Szabó Márton, Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina és Gulyás Márton is.

Azahriah videós üzenetet küldött az összegyűlt tömegnek, a résztvevők ezenkívül pénzt gyűjtöttek az Utcáról Lakásba Egyesület számára. Több tüntető a Fidesz-székházhoz vonult, ahol kormányellenes rigmusokat skandáltak.

A helyszínt rendőrök biztosították, a Hősök terén és környékén megközelítőleg ötvenezres tömeg gyűlhetett össze. Az eseményről készült részletes tudósításunkat ebben a cikkben olvashatja végig. 

rendőrség közleménye szerint a Hősök terére, 2024. február 16-ára bejelentett gyűlés szervezője 19 óra 56 perckor jelentette be a rendezvény végét. A résztvevők egy kisebb csoportja azonban a Dózsa György úton maradt, és megpróbálták provokálni a rendőröket. 

Két ember a biztosításban részt vevő egyenruhások és a jogellenes csoportosulás közé szorult, ezért saját biztonságuk érdekében a rendőrök kiemelték őket onnan.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a gyűlés biztosítása alatt két emberhez is mentőt kellett hívni, ők rosszul lettek a tömegben. Egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt jelentettek fel.

Rovatok