Index Vakbarát Hírportál

Átlépte a 100 millió forintot az influenszertüntetésen meghirdetett adománygyűjtés összege

2024. február 18., vasárnap 09:55

Még két nap sem telt el a kezdeményezés bejelentése óta, máris több mint 100 millió forintot gyűjtöttek össze az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” megmozdulás szervezői és az Utcáról Lakásba Egyesület.

„Elképesztő! És hol van még a vasárnap éjfél! Az Odakint most szörnyek járnak társadalmi összefogás keretében összegyűjtött felajánlások összege átlépte a 100 millió forintot, jelenleg 107,3 millió forintnál tart!” – közölte Szabó Márton Csoki youtuber, az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” egyik szervezője. 

Mint arról beszámoltunk, már a tüntetés éjszakáján összegyűlt 27 millió forint, amelyet egy szakellátásból kikerülő fiatal lakhatásának biztosítására létrehozott alapban kezdett gyűjteni az Utcáról Lakásba Egyesület és a pénteki tüntetés szervező csapata.

Az adománygyűjtést vasárnap éjfélig hirdették meg, és eredetileg 25 millió forint összegyűjtése volt a cél. Az egyesület a Facebook-oldalán azt írja, társadalmi összefogásukkal azt szeretnénk kikényszeríteni, hogy az állam végre vegye komolyan a gyermekvédelmi intézményrendszer reformját.

Az adománygyűjtés minden várakozásunkat felülmúló sikere arra sarkall minket, hogy ne csak egy-egy bajbajutottnak segítsünk, hanem a befolyt összegből egy programot indítsunk a rászorulók támogatására

– számolt be Szabó Márton Instagram-oldalán. 

Pénteken „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért”  címmel szervezett a Hősök terére demonstrációt több youtuber a kegyelmi ügy kirobbanása és Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után.

A gyermekek védelme érdekében szervezett demonstráción részt vett és felszólalt többek között Osváth Zsolt, Szabó Márton, Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina és Gulyás Márton is, Azariah pedig videós üzenetet küldött

Rovatok