Index Vakbarát Hírportál

Gyermekvédelmi kerekasztalt hirdettek a szexuális zaklatások áldozatai

2024. február 18., vasárnap 18:53

Az Országos Közös Akarat (OKA) és a szexuális bántalmazások túlélői közös gyermekvédelmi kerekasztalt hirdettek meg. A február 20-án Budapesten tartott eseményen részt vesz Hodász András, Ivák Bence, Kozma Lilla Rita, Pető Attila, Pion István és Pop Mert is.

Első alkalommal szervezett kerekasztal-beszélgetést gyermekvédelmi ügyben az Országos Közös Akarat (OKA) és a szexuális bántalmazások hat túlélője. Hodász András, Ivák Bence, Kozma Lilla Rita, Pető Attila, Pion István és Pop Mert nyilvánosan is vállalják, hogy gyermekkorukban szexuális zaklatás áldozatai voltak. 

Az eseményt február 20-án tartják Budapesten, amelyre a civil szervezeteket, az áldozatokat és képviselőiket várják – ismertették a közleményben.

Mint írták, közösen szeretnének gondolkodni arról, hogy milyen jogszabályi változásokra lenne szükség a gyermekek védelméért. A szervezők egy ötpontos akciótervvel készülnek, emellett azt kérik, hogy a résztvevők tartózkodjanak a hangulatkeltéstől.

Az esemény után egy második kerekasztal-beszélgetést is terveznek, amelyre a jobb- és baloldali pártok javaslatait egyaránt várják. Terveik szerint a közös javaslatokból egységes jogszabálytervezetet készítenének elő, amelyről az Országgyűlés minél hamarabb szavazhatna.

Ahogy az Index beszámolt róla, az Országos Közös Akarat, a Civil Bázis és az Egységes Diákfront újabb tüntetést szervez 2024. február 21-ére, szerdára. A tervek szerint a Szent Gellért térről vonulnak majd a Miniszterelnöki Hivatalhoz.

A szervezők ismét számítanak a hírességek, az influenszerek és a pedagógusok részvételére is, akiknek egy nyílt levelet is írtak. A pénteki tüntetést élőben követtük az Indexen, az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja el.

Rovatok