Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán pere, mert nem tudtak megegyezni

2024. február 19., hétfő 13:41

Hétfőn tartották az első perfelvételi tárgyalást Ádám Zoltán perében. Kiderült, a felek nem tudtak megegyezni, így biztosan folytatódik az ügy a bíróságon.

Ádám Zoltán még tavaly ősszel indított pert, miután megszüntették munkaviszonyát az egyetemen. Az ügy részleteit korábbi cikkeinkben összefoglaltuk, legutóbb akkor, amikor kiderült, hogy Ádám Zoltán a ferencvárosi polgármester tanácsadójaként folytatja.

A kirúgott egyetemi docens a munkaviszonyának helyreállítását, az elmaradt munkabére kifizetését, valamint sérelemdíj megfizetését kéri. Hétfőn megtartották az ügy perfelvételi tárgyalását, és a hvg.hu tudósítása szerint több mint negyven percen át ismertették az ügy iratait. Mint írták,

Ádám Zoltán most nem jelent meg személyesen a Fővárosi Törvényszéken, őt majd később hallgatják meg.

Ehelyett a hétfői tárgyaláson a felek jogi képviselői egyeztettek arról, hogy egy megállapodással le lehetne-e zárni az ügyet, megspórolva ezzel a bírósági procedúrát. Az egyetem jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy ők nem zárkóznak el a megállapodás elől, de az egyeztetés nem vezetett eredményre. A per ezáltal áprilisban folytatódik. 

Rovatok