Index Vakbarát Hírportál

„A pedofilbotrány fő felelőse Orbán Viktor” – állítja a Demokratikus Koalíció

2024. február 19., hétfő 13:22

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Arató Gergely egy hétfői sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szerintük a kormány a pedofilokat védi.

Arató Gergely, a DK politikusa azzal kezdte felszólalását, hogy „a mai hírek szerint egy újabb, pedofíliával gyanúsított ember szökött meg az országból, miután kiengedték az előzetesből”.

Arató Gergely azt mondta, K. Endre ügye hasonlít a korábban elítélt Kaleta Gábor és a XVII. kerületi fideszes alpolgármester ügyéhez, „aki saját nevelt lányáról készített felvételeket”.

Közös bennük, hogy hiába voltak érintettek pedofil bűncselekményekben, Orbán Viktor és a Fidesz megvédte őket a tetteik következményétől, ezért szabadlábon vannak a mai napig is

– fogalmazott. 

Hozzátette, „a Demokratikus Koalíció szerint azok a fideszes pedofilok, akiket már ismer az ország, csak a jéghegy csúcsát jelentik, az orbáni pedofilhálózat védelme alatt álló fideszes pedofilok jelentős része a mai napig rejtve maradt”.

A pedofilbotrány fő felelőse Orbán Viktor. Amíg marad az Orbán-rendszer, addig működni fog a pedofilokat védő fideszes hálózat is 

– mondta Arató Gergely, aki szerint a kegyelmi ügy megmutatta, hogy ebben a hálózatban „nemcsak a pedofilok és segítőik vannak benne, hanem egészen magasrangú pedofil politikusok is”, akik eltussolják az ügyeket.

Szerinte ez a „pedofilhálózat” az egész államigazgatásban jelen van, és ezért „ennek a hatalomnak buknia kell ahhoz, hogy a gyerekeink biztonságban legyenek”.

Rovatok